Életfogytiglant kapott jogerősen az apa a Prikkel-ügyben

Vágólapra másolva!
Jogerősen elítélték a Prikkel házaspár gyilkosait. Idősebb Németh József tettesként életfogytiglant, a fia bűnsegédként 18 év fegyházbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Itélőtábla a Prikkel-ügyben. Idősebb Németh József több emberen, nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt életfogytiglani börtönbüntetést, fia bűnsegédként 18 éves fegyházbüntetést kapott.

A szóbeli indoklás szerint ifj. Németh József 10 millió forintos kölcsönt vett fel Prikkeléktől, ám a tőke- és kamattörlesztéssel késlekedett, emiatt a fiú 2006. december 29-én mezőszilasi otthonukba csalta a házaspárt, ahol apja baseballütővel agyonverte a két sértettet, majd a holttesteket elégették.

A Fejér Megyei Bíróság egy éve, első fokon életfogytiglanra ítélte az apát azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva kerülhet feltételes szabadságra, a fiú pedig 15 évet kapott. A tábla csütörtökön a fiú büntetését 3 évvel szigorította.

A védelem a határozat kihirdetése után jelezte, megfontolják, hogy felülvizsgálati kérelemmel fordulnak a Legfelsőbb Bírósághoz az ügyben.