Hepatitiszes férfi köpött le egy rendőrt Budapesten

Vágólapra másolva!
Arcon köpött egy szabadnapos rendőrt egy férfi egy villamoson Budapesten a Boráros téren. A rendőr a köpködő férfi és társa ellen próbált intézkedni, akik dohányoztak és garázda módon viselkedtek a járművön.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség két munkatársa hazafelé tartott hétfőn este, amikor a Boráros téren két hangoskodó, dohányzó férfi szállt fel a villamosra. A jármű utasai megriadtak a két férfitól.

A szabadnapos rendőr megkérte a két férfit, hogy oltsák el a cigijüket és hagyjanak fel a garázda magatartással. Ekkor ők a rendőrt és az élettársát - aki szintén rendőr - kezdték szidni. A rendőr tartott attól, hogy a férfiak megtámadják, szolgálatba helyezte magát, és intézkedni kezdett.

Amikor a rendőr elővette a szolgálati igazolványát, a fiatalabbik férfi - B. Ernő - arcon köpte, rángatni kezdte, majd lelökte a megálló villamosról, és ütlegelte. Az idősebbik férfi közben elmenekült.

A rendőr élettársa erősítést kért a helyszínre, a kiérkező egyenruhások előállították a férfit, majd a kapitányságon kiderült, hogy B. Ernő Hepatitis C-vírussal fertőzött. A leköpött rendőr nem kapta el a a veszélyes vírusfertőzést.

B. Ernőt őrizetbe vették, és eljárás indult ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt.