Vágólapra másolva!
Jogerősen négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy ittas gázolót a Miskolci Városi Bíróság. A 39 éves férfi tavaly Tiszalúcon ütött el két embert, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, az egyik áldozat életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Jogerősen négy év börtönt kapott egy 39 éves borsodi férfi, aki tavaly nyáron ittas állapotban ütött el két embert Tiszalúcon - közölte a borsodi rendőr-főkapitányság. A Miskolci Városi Bíróság ezenfelül 4 évre a közügyektől, továbbá 5 évre a járművezetéstől is eltiltotta a gázolót.

A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint a férfi a baleset idején ittas állapotban volt, és a gázolás után segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A baleset következtében egy 22 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg egy 25 éves férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A férfit a rendőrök a településen egy másik autó utasaként fogták el és állították elő, de még akkor is folyamatosan ellenállt és megpróbált elmenekülni a hatóság elől.

A statisztika szerint Borsod megyében minden hetedik személysérüléssel járó közúti balesetet ittas személy okoz.