Vágólapra másolva!
Végül 15 év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Hajdú Lászlót, akit eredetileg a móri gyilkossággal vádoltak. Az eljárás közben nevet változtató férfit a móri ügyben felmentették, de a más bűncselekmények miatt korábban megállapított 15 évet jogerőre emelve helybenhagyta a bíróság.
Vágólapra másolva!

Jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla a móri bankrablással korábban összefüggésbe hozott Hajdú Lászlót megismételt büntetőperében. A bíróság kizárta a férfit a feltételes szabadon bocsátás lehetőségéből.

A bíróság indoklásában utalt arra, hogy korábban az ítélőtábla új eljárást írt elő azzal, hogy minden körülményt vizsgáljon meg az elsőfokú bíróság a móri vádpontot illetően.

A Fővárosi Bíróság 2008 októberében felmentette Hajdú Lászlót a nyolc halálos áldozatot eredményező móri bankrablás vádja alól, ugyanakkor más bűncselekmények miatt 17 év szabadságvesztésre ítélte. A Fővárosi Ítélőtábla két évvel enyhítette a megismételt eljárásban kiszabott szabadságvesztés mértékét, csütörtökön ezt a döntését emelte jogerőre.

Hajdú László korábban Kovácsra változtatta vezetéknevét - ez a másodfokú eljárás iratismertetésénél derült ki. A móri bankrablás elkövetésével vádolt Weiszdorn Róbertet életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság decemberben, Kaiser Edét, akit korábban gyanúsítottak a móri gyilkosságok elkövetésével, kedden felmentették a gyilkosság vádja alól, ugyanakkor 16 év szabadságvesztésre ítélték más bűncselekmények miatt.