Betört a magyar nyelv a szlovák közigazgatásba

Vágólapra másolva!
Egyre több közleményt adnak ki a szlovákiai minisztériumok magyar nyelven is, az agrártárca már készíti magyar nyelvű honlapját, és kampányolni is fognak magyarul. A szlovákiai Rudolf Chmel vezette emberi jogi és kisebbségügyi kormányhivatal honlapja pedig már most olvasható magyarul.
Vágólapra másolva!

Nagyobb teret kapott a magyar kommunikáció több szlovákiai minisztériumban, főleg azokban, amelyeket a Híd politikusai vezetnek - írja a bumm.sk honlap. Rudolf Chmel emberi jogokért és nemzeti kisebbségekért felelős kormányalelnök hivatalának honlapja már most is olvasható magyarul. Sidó Árpád, az alelnök tanácsadója azt mondta, hogy magyar nyelvű sajtónyilatkozatok is készülnek.

A Híd által vezetett agrártárca a jövőben újítja meg honlapját. A minisztérium tájékoztatása szerint nemcsak a sajtóhírek magyar nyelvű fordítását fogja az oldal tartalmazni, hanem az alapinformációk és a pályázati felhívások is olvashatók lesznek magyarul. Barak Bálint, a minisztérium sajtófőnöke azt mondta a szlovákiai hírportálnak, hogy idén a minisztérium az információs kampányait magyarul is megjelenteti majd a magyar nyomtatott és elektronikus médiában fizetett hirdetésként.

A környezetvédelmi tárcának egyelőre nem lesz magyar nyelvű oldala, de nagyon fontosnak tartják a magyar nyelvű tájékoztatást, azonban jelenleg nincsen kapacitásuk magyar nyelvű webfelület üzemeltetésére. Durica Katalin szóvivő azt mondta, hogy jelenleg a tárca kommunikációs osztályán hárman beszélnek magyarul.