Tolvajváddal folytatódik az MDF és Bokros vitája

választás 2010, kampány, plakát, MDF, Bokros Lajos, Csak az ország
Vágólapra másolva!
Az MDF lemondatná európai parlamenti mandátumáról Bokros Lajost, aki viszont már közölte, hogy nem hajlandó feladni képviselői helyét. Az új vezetésű párt erre reagálva már mandátumtolvajlásról ír.
Vágólapra másolva!

"Az MDF sajnálná, ha Bokros Lajos a mandátumtolvajok sorát gyarapítaná" - ezzel a címmel adott ki közleményt pénteken az MDF a saját EP-képviselőjéről, Bokros Lajosról. Ezzel tovább folytatódik a pártonkívüli képviselő és az őt a 2009-es választáson jelölő párt között kirobbant vita.

A csütörtöki Magyar Hírlap idézte Makay Zsolt MDF-elnököt, aki közölte, hogy a párt februári közgyűlésén döntenek arról, visszahívják-e Bokrost az Európai Parlamentből. Makay szerint a képviselő a tavalyi EP-választások óta egyetlen felszólalását sem egyeztette a párttal.

Bokros titkársága csütörtökön közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy a képviselő nem hajlandó lemondani mandátumáról. "Mandátuma a törvény értelmében nem kötődik politikai szervezethez, felelősséggel a választópolgároknak tartozik" - közölte a titkárság.

A párt a pénteki közleménnyel tovább próbálja fokozni a nyomást Bokroson, akiről azt írják, hogy valószínűleg ő is azon politikusok közé tartozik, akik azt hiszik, hogy "ők képviselőnek születtek, az Isten is erre teremtette őket". Emlékeztetnek arra, hogy az EP-választás listás szavazással zajlott, tehát nem egyéni jelöltekre szavaztak a választók, és felidézik azt is, hogy a kampánynak Bokros mellett voltak más arcai is, például Habsburg György.

Bokros még az előző pártelnök, Dávid Ibolya idején lett az MDF jelöltje, a Horn-kormány egykori pénzügyminiszterének megjelenése azonban feszültséget okozott a pártban. Dávid Ibolya az után mondott le a párt vezetéséről, hogy az MDF kiesett a parlamentből a tavaly áprilisi választáson.