Életveszélyben van a kisújszállási balesetben megsérült kislány

Vágólapra másolva!
Továbbra is súlyos, életveszélyes, de stabil annak a 9 év körüli kislánynak az állapota, aki péntek este Kisújszállás közelében, a 4-es számú főúton történt balesetben sérült meg.
Vágólapra másolva!

A debreceni Kenézy kórház orvosai péntekről szombatra virradóra többórás műtét során látták el a péntek esti kisújszállási balesetben megsérült kislányt. A 9 éves gyereknek megzúzódott a tüdeje, roncsolódott az arckoponyája, eltört a bal felkarja és a jobb alkarja.

Szombat hajnalban súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban szállították át a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum gyermekklinikájának intenzív osztályára - közölte a Kenézy kórház szóvivője. A kislány édesapjának állapota - aki ugyanabban a balesetben sérült meg - továbbra is súlyos, de nem életveszélyes. A gyermekklinika ügyeletes orvosa szombat este megerősítette, hogy a kislány továbbra is súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van.

A baleset a 4-es főút 152. kilométerénél, Kisújszállás közelében történt péntek este: egy nagyobb teherautó hátulról belerohant az előtte lévő hat járműbe - öt személyautóba és egy furgonba -, amelyek forgalomkorlátozás miatt álltak meg, és azokat egymásra nyomta. A teherautó előtt lévő személygépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és erősen összetört az az előtt álló autó is. A sérülteket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból. A baleset következtében egy felnőtt és egy 6 év körüli gyermek meghalt, hatan pedig megsérültek.