Vágólapra másolva!
Január elején megszüntették az alsóörsi lövöldözés ügyében folyó nyomozást. Ezt szombaton közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A tavaly augusztusi támadásban egy rendőr és egy főiskolás fiú halt meg, feltételezett támadójuk öngyilkos lett. A nyomozók a támadás okait igyekeztek felderíteni, de csak feltételezéseik vannak.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a nyomozást még január elején a Központi Nyomozó Főügyészség az augusztus 4-én Alsóörs közelében történt lövöldözés ügyében az elkövető halála miatt - közölte Fazekas Géza ügyészségi szóvivő. Ilyen esetben, amikor az elkövető meghal, a hatóság megszünteti az eljárást. Ebben az esetben csak azért folytattak mégis nyomozást, hogy tisztázzák a gyilkosság okát. Ennek kiderítése során azonban csak valószínűségi megállapításokat tettek az ügyészek.

A nyomozás során összesen 148 embert hallgattak ki, több számítástechnikai eszközt és elektronikus adathordozót vizsgáltak meg, hogy kiderítsék az indítékot. Azt nem tudták megállapítani, hogy az elkövető és a sértett között volt-e kapcsolat. Azt is vizsgálták, hogy az elkövetőnek volt-e a rendőrséggel vagy az igazságszolgáltatással bármilyen konfliktusa, de erre utaló jelet sem találtak.

A szóvivő szerint az elkövető személyiségének vizsgálata során arra következtettek, hogy a férfi készülhetett valamiféle erőszakos cselekményre, öngyilkosságra. Nem sokkal az eset előtt veszítette el a munkáját és "közeli hölgy ismerősét".

Alsőörsön augusztus 4-én lőtték le a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmestert és egy rendészeti szakközépiskolást, akik közúti ellenőrzést tartottak. Amikor rutinigazoltatás céljából megállítottak egy autót, amelyben öten utaztak, valaki többször rájuk lőtt. A rendőr és a megállított autóban ülő egyik főiskolás meghalt, és egy 25 éves férfi súlyosan megsérült.

A bűncselekmény elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsított a rendőrség és a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított öngyilkosságot követett el, holttestét a bűncselekmény helyszínétől 5-6 kilométernyire találták meg, Alsóörs és Felsőörs között.