Pálffy szerint nem kellett közbenjárnia a felesége munkája érdekében

Vágólapra másolva!
Pálffy István KDNP-s képviselő szerint a felesége a saját kapcsolatait használta, amikor pályázat nélkül szerzett meg egy kommunikációs állást egy állami intézményben - írja a Blikk. Az országgyűlési képviselő állítja, hogy ő nem segített a feleségének az állás megszerzésében, de szerinte az nem is tartozik a nyilvánosságra, mert a felesége nem közszereplő.
Vágólapra másolva!

Szakmai kapcsolatai révén értesült a nyilvánosan nem meghirdetett állami álláslehetőségről Pálffy István KDNP-s országgyűlési képviselő felesége, aki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézményében pályáztatás nélkül kapott munkát - írja a Blikk a képviselőre hivatkozva. Pálffy a lapnak azt mondta, hogy ő nem járt közben a felesége munkája érdekében.

A Blikk a múlt héten számolt be arról, hogy a képviselő felesége pályáztatás nélkül jutott álláshoz, és nem tudni, hogyan kerülhetett képbe, hiszen az állás nem volt meghirdetve. Akkor a lappal a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet azt közölte, hogy muszáj volt pályáztatás nélkül felvenni valakit, mert "munkabiztonsági szempontból" azonnal szükségük volt egy kommunikációs szakemberre.

Pálffy a Blikknek azt mondta, hogy szerinte magánügy, hol dolgozik a felesége, hiszen ő már nem számít közszereplőnek. A lapnak nyilatkozó MSZP-s képviselő, Harangozó Tamás szerint ugyanakkor megfontolandó, hogy a képviselők vagyonnyilatkozatába egy olyan részt illesszenek, ahol arról kell nyilatkozni, hogy az adott politikus családtagjai kapnak-e fizetést állami megbízások után vagy állami munkahelyeken.