Beteg a szlovák államfő, bizonytalan az Orbán-Gasparovic találkozó

Vágólapra másolva!
Megfázott a szlovák államfő, ezért nem biztos, hogy találkozni tud a Pozsonyba látogató Orbán Viktorral pénteken - közölte a szlovák elnök irodája. A magyar miniszterelnök pénteken hivatalos munkalátogatásra megy Pozsonyba, Orbán Viktor Iveta Radicová szlovák kormányfővel biztosan tárgyal.
Vágólapra másolva!

Kérdéses, hogy találkozik-e a szlovák államfővel Orbán Viktor pénteki hivatalos pozsonyi látogatásán. A szlovák elnöki iroda közleménye szerint Ivan Gasparovic orvosi vizsgálaton vesz részt, mert "nagyon meg van hűlve", a találkozó attól függ, hogyan alakul majd az elnök egészségi állapota. Az elnöki iroda egy másik munkatársa később viszont azt mondta, hogy a délutánra tervezett Gasparovic-Orbán találkozót délelőttre tették át.

Orbán Viktor pénteken megy hivatalos munkalátogatásra Pozsonyba. Magyar miniszterelnök legutóbb 1999 februárjában volt hivatalos látogatáson Szlovákiában, akkor szintén Orbán Viktor volt a kormányfő. Orbán Viktor tárgyal Iveta Radicová szlovák kormányfővel, a megbeszélésen várhatóan a határon túli magyarok könnyített honosítását lehetővé tevő magyar jogszabály ügye is előkerül. A két miniszterelnök megállapodást ír alá egy magyar-szlovák gázvezeték létrehozásáról, amely összekötné Magyarország és Szlovákia gázvezeték-hálózatait.