Pénteken lezárják a nyomozást a diszkótragédia ügyében

Vágólapra másolva!
Lezárja a nyomozást pénteken a West-Balkán szórakozóhelyen történt tragédia ügyében a rendőrség - erősítette meg a BRFK szóvivője. Eddig 110 tanút hallgattak ki az ügyben, a gyanúsítottak száma nyolcra nőtt.
Vágólapra másolva!

Pénteken lezárja a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Nyugati téri West-Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében - erősítette meg az egyik gyanúsított ügyvédjének értesülését a BRFK szóvivője, Horváth Katalin Fanni.

Papp Gábor ügyvéd szerint a rendőrség szokatlan gyorsasággal fejezte be a nyomozást az ügyben, és reményét fejezte ki, hogy kellő alapossággal vizsgálták meg a történteket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán bejelentette, hogy a továbbiakban halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt nyomoz a West-Balkán-tragédia kapcsán. Korábban kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.

A gyanúsítás megváltoztatásával kapcsolatban Papp Gábor azt mondta: panaszt tett az újabb gyanúsítás ellen, amelynek a büntetési tétele egyébként azonos a korábbi gyanúsításéval.

A fővárosi rendőrség az üggyel kapcsolatban már nyolc embert gyanúsít. Eddig 110 tanút hallgattak ki, és számos orvos szakértői vélemény értékelése is megtörtént már.