Február 7-én tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor

Vágólapra másolva!
A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület kérésére Orbán Viktort idén február 7-én mond évértékelő beszédet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület az idén is felkérte Orbán Viktort, hogy tartsa meg szokásos évértékelő beszédét. A miniszterelnök elfogadta a felkérést - közölte Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője. A beszéd február 7-én lesz. A rendezvény helyszíne még nem ismert. Az idei, február 7-i évértékelő után egy héttel, február 14-én, a parlament tavaszi ülésszakának első ülésnapján várhatóan az Országgyűlésben is felszólal majd a kormányfő.

Orbán Viktor idén tizenharmadik országértékelését mondja el: a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A politikus az ország helyzetéről szóló év eleji beszámolót ahhoz a szokáshoz hasonlította, amikor a szülők az ajtófélfára húzott vonásokkal mérik gyermekük növekedését. Ez a hasonlat a későbbi országértékelőkben is többször előkerült.

Tavaly februárban, a választások előtt néhány héttel a Millenárison Orbán Viktor évértékelő beszédében közölte, hogy ő és pártja készen áll a nemzeti ügyek kormányának vezetésére, amelynek alapját a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értéke jelenti. A legfontosabb nemzeti ügynek a gazdaság talpra állítását nevezte meg. 2010-ben a Facebook közösségi portálra a pártelnök kérésére több száz javaslat érkezett a "rajongóktól" az országértékeléssel kapcsolatban.