Újpest polgármestere szerint megérdemelten kapott életműdíjat Derce Tamás

Vágólapra másolva!
Az újpesti polgármester szerint "széleskörű elvárásra válaszolva" adományozott életműdíjat Derce Tamás volt polgármesternek az önkormányzat. Az életműdíjat csütörtök este szavazta meg a testület.
Vágólapra másolva!

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint a kerület kiemelkedő személyiségei együttesen javasolták, hogy életműdíjjal tüntessék ki Derce Tamás volt polgármestert. Wintermantel közleményében azt írta, úgy fogalmaz, ez a kitüntetés azt fejezi ki, hogy "az újpesti közösség büszke az elmúlt húsz évre, és büszke arra a polgármesterre, akinek neve e húsz év alatt összeforrt a város nevével." Hozzáteszi, a díj azt is hivatott kifejezni, hogy a mostani városvezetés folytatni kívánja, amit Derce Tamás elkezdett.

A polgármester azt közölte, hogy erre a "széleskörű elvárásra válaszolva" tett javaslatot a Semsey Aladár Újpesti Életműdíj megalapítására, és egyúttal arra is, hogy a díjat első alkalommal Derce Tamásnak adományozzák. Az életműdíjat csütörtökön szavazta meg az újpesti önkormányzat.

Derce húszévnyi polgármesterkedés után az önkormányzati választások előtt jelentette be, hogy nem indul a posztért. A kampány utolsó heteiben a Fidesz jelöltjét, Wintermantel Zsoltot támogatta, aki a választáson 2,5 százalékkal verte az MSZP jelöltjét. Derce Tamás az életműdíjjal élete végéig havi 350 ezer forintot kap.