Félmilliót kaphat, aki segít kézrekeríteni a siófoki szobortolvajokat

Vágólapra másolva!
Félmillió forintot ajánlott fel Siófok önkormányzata annak, aki segít kézrekeríteni azokat a tolvajokat, akik a napokban a város köztemetőjéből ellopták Bors István Munkácsy-díjas szobrászművész bronzszobrát.
Vágólapra másolva!

A siófoki önkormányzat félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít a rendőrségnek kézre keríteni azokat a tolvajokat, akik elloptak egy értékes bronzszobrot a város köztemetőjéből.

Siófok polgármestere, Balázs Árpád elmondása szerint Bors István Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását eredetileg a város szórakozó negyedébe helyezték el, ahonnan 2001-ben szállították át a köztemetőbe. A műnek komoly kulturális értéke van, ezért különösen kegyeletsértő ami történt - tette hozzá a városvezető. Véleménye szerint, ha ma egy szobor egy zárt temetőben sincs biztonságban a társadalom bizonyos lealjasodott tagjai miatt, akkor nincs értelme kulturális értékeket tenni közterületekre. Ezért a legszigorúbb törvényekkel, rendőri fellépéssel kell elejét venni, hogy ilyen még egyszer előfordulhasson - hangsúlyozta.