Razziáztak több belvárosi szórakozóhelyen Budapesten

Vágólapra másolva!
Folytatódtak az ellenőrzések a szórakozóhelyeken. Az MTI úgy tudja, hogy Budapesten egyebek között a Gödörben, a Trocadéróban, a LivingRoomban és a Rock Caféban volt kiemelt hatósági ellenőrzés szombatra virradó éjszaka.
Vágólapra másolva!

Razziát tartottak több belvárosi szórakozóhelyen Budapesten. Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy valóban voltak az éjszaka ellenőrzések, de ennek a részleteiről nem kívánt nyilatkozni. Hozzátette azonban, hogy az ellenőrzések a hét végén folytatódnak, és ennek eredményeiről a jövő héten adnak tájékoztatást.

Az MTI értesülése szerint egyebek között a Gödörben, a Trocadéróban, a LivingRoomban és a Rock Caféban volt fokozott hatósági ellenőrzés.

Az ORFK pénteken jelentette be, hogy folytatódik a szórakozóhelyeken a múlt héten megkezdődött szakhatósági ellenőrzéssorozat az ország egész területén, a hétvégén a rendőrség a társhatóságokkal együtt járja sorra, az elsősorban fiatalok által tömegesen látogatott rendezvényhelyszíneket.

Az ellenőrzések célja, hogy minél több szórakozóhelynek felmérjék a működési viszonyait és megvizsgálják, mennyire tudják a szervezők garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát.

Kiemelt szempontként vizsgálják, hogy a szórakozóhelyek veszélyhelyzet esetén kiüríthetőek-e biztonságosan, vagyis a résztvevők száma, a helyiségek befogadóképessége és a menekülési útvonalak száma arányban áll-e egymással. Ugyancsak igyekeznek kiszűrni a jogsértéseket, így a feketén történő foglalkoztatásra is külön figyelmet fordítanak.

Az akció előzménye, hogy január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West-Balkán szórakozóhelyen három fiatal lány életét vesztette a diszkóból kiáramló tömegben. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány korábbi közlése szerint fulladás okozta.