Újra rengett a föld vasárnap este Oroszlánynál

Vágólapra másolva!
Vasárnap este tíz órakor 3-as erejű utórengést mértek Komárom-Esztergom megyében, de ez már jóval gyengébb volt, mint az egy nappal korábbi földrengés. 
Vágólapra másolva!

A Kemma.hu értesülései szerint ismét földrengést lehett érezni Oroszlány térségében. Komárom-Esztergom megye lapját egyik olvasója tájékoztatta arról, hogy 21:58 perckor ismét rengést érzett Várgesztesen.

A GFZ Potsdam adatai szerint a Richter-skálán 3-as erősségű volt a földmozgás epicentruma Oroszlány és Várgesztes között, Oroszlányhoz közelebb volt. A 3-as erősségű rengés a foldrenges.hu-n is megjelent, a honlap adatai szerint ez az ötödik utórengés szombat este óta. A foldrenges.hun kiemeli: a szombatihoz hasonló nagyságú földrengést számos utórengés követhet, amelyek között várhatóan érezhető földmozgások is lesznek. Ezen utórengések nagysága azonban általában jóval kisebb, mint a főrengés nagysága, így további károk keletkezésének kicsiny a valószínűsége.

Oroszlány melletti epicentrummal szombaton 18:42 perckor mérték az elmúlt 25 év legnagyobb, 4,7-es erősségű földrengését. A földmozgásokat a Dunántúl számos pontján, Budapesten, Pécsen, és még Szlovákiában is lehetett érezni. A vasárnap esti rengés ennél jóval gyengébb volt, és mélyebben is volt, mint az egy nappal korábbi.