Vágólapra másolva!
A szaktárca eddigi politikai főtanácsadója töltheti be a januárban megüresedett kulturális helyettes államtitkári posztot.
Vágólapra másolva!

Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) eddigi politikai főtanácsadója töltheti be a tárca kultúráért felelős helyettes államtitkári pozícióját - jelentette be szerdán Budapesten Szőcs Géza államtitkár. Hammerstein Judit a január 19-én lemondott Kálnoki-Gyöngyössy Mártont válthatja.

Szőcs Géza államtitkár úgy tudja, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden jóváhagyta Hammerstein Judit személyét. A KIM ugyanis egyetértési jogot gyakorol a hasonló kormányzati kinevezések terén.

A Fidesz honlapján fellelhető adatok szerint a négy nyelven beszélő Hammerstein Judit orosz nyelv és irodalom szakos tanulmányokat folytatott a pécsi egyetemen, majd történelem szakon szerzett középiskolai tanári diplomát. 1998 és 2002 között Orbán Viktor sajtófőnöke, majd 2002-2006 között a Fidesz frakciójának sajtófőnöke volt. De dolgozott korábban Marokkó budapesti nagykövetségén is tolmácsként, és a Prae irodalmi folyóirat szerkesztőjeként is. Jelenleg Szőcs Géza államtitkár főtanácsadója.