Újraindult a forgalom a baleset miatt lezárt M7-esen

Vágólapra másolva!
Újra mindkét irányban lehet közlekedni az M7-esen, amelyet egy tartálykocsi balesete miatt zárta le előbb teljes szélességben, majd hat óra után már csak a Budapest felé vezető oldalt. Az Utinform tájékoztatása szerint hét óra előtt megszűnt az útzár.
Vágólapra másolva!

A szalagkorlátnak csapódott egy tartálykocsi az M7-esen hajnalban Siófok és Zamárdi között, a 110. kilométernél. Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a sofőr valószínűleg elaludt, és ezért történt a baleset. Senki sem sérült meg.

Először teljes szélességében lezárták a sztrádát, de hat óra után már csak a főváros felé tartó oldalról terelték el a forgalmat a 7-es főútra, hét óra előtt néhány perccel pedig már újra lehetett közlekedni a sztrádán mindkét irányban.

Az üres, de korábban veszélyes, mérgező anyagot szállító tartálykocsi műszaki mentése megkezdődött. Heizler György megyei katasztrófavédelmi igazgató szerint a tartály nem sérült meg, és nem került a levegőbe veszélyes anyag.

Tolna megyéből veszélyfelderítő csoportot hívtak a helyszínre, mivel a tartálykocsiban korábban veszélyes anyagnak számító bioüzemanyag-adalék volt, és a szállítás után nem tisztították ki.