Megfagyott lótetemet találtak egy fához kikötve Ráckevénél

Vágólapra másolva!
Egy fához kikötött ló megfagyott tetemére bukkantak pár napja az állatvédők, az állat valószínűleg még élt, amikor az erdős külterületen hagyták. Hiába volt rajta sütési billog, a gazdáját nem tudták megtalálni, az állatvédők feljelentést tettek állatkínzás miatt.
Vágólapra másolva!

Egy megfagyott ló tetemét találták meg állatvédők a hétvégén, Ráckeve egyik erdős külterületén, az állat egy fához volt kikötve. A Fehérkereszt Állatvédő Liga munkatársa, Szilágyi István szerint valószínű, hogy az 1-2 év körüli pej ló valamennyi ideig még élhetett, miután kikötötték a fához. Erre utal, hogy ki volt kötve, illetve a testén nem voltak arra utaló nyomok, hogy a 4-500 kilós állatnak már csak a tetemét húzták volna a földön. "Nem tudjuk, mennyi ideig volt kikötve, mielőtt elpusztult, az is lehet, hogy már nagyon legyengült állapotban hozták ide, mert vergődés nyomait nem találtuk. A fagyott föld miatt azonban ezt nehéz megmondani" - mondta Szilágyi az [origo]-nak.

A lovon volt ugyan sütési billog, de a helyi lótenyésztési felügyelő hiába próbálta ez alapján megtalálni az állat gazdáját, kiderült, hogy hamis a jelzés. Az állatvédelmi szervezet állatkínzás miatt tett feljelentést a ráckevei rendőrségen.

Szilágyi szerint az eset arra is felhívja a figyelmet: az állati tetemek elszállításának jelenlegi szabályozása alapján egy magánszemélynek akár 50 ezer forintjába is kerülhet például egy hasonló súlyú ló elszállítása. Az európai uniós irányelveknek megfelelően az úgynevezett dögkutak megszűntek, így lehet, hogy valaki így akart megszabadulni az állattól, hogy ne kelljen több tízezer forintot fizetnie a tetem elszállításáért - mondta az állatvédő.