Az EP elutasította Deutsch Tamás mentelmi jogának felfüggesztését

Vágólapra másolva!
Elutasította az Európai Parlament azt a kérelmet, amelyben a magyar igazságügyi hatóság Deutsch Tamás mentelmi jogának felfüggesztését kérte.
Vágólapra másolva!

Rágalmazás miatt indult büntetőeljárás Deutsch Tamás EP-képviselő ellen, ezért a magyar igazságügyi hatóság tavaly nyáron kérte a mentelmi jogának felfüggesztését. Az Európai Parlament csütörtöki ülésén elutasította a kérelmet.

Deutsch Tamást azzal vádolta egy magánszemély, hogy 2010. március 25-én megrágalmazta őt a Klubrádiónak adott interjúban, valótlanságokat állítva a múltjáról. Az EP jogi bizottsága szerint a politikus az EP-képviselői munkáját végezte, amikor hangot adott a véleményének. A hatályos törvények szerint Deutsch Tamást ugyanolyan mentelmi jog illeti meg Magyarországon, mint a magyar országgyűlési képviselőket.

Deutsch Tamás az MTI-nek elmondta, hogy Boros Imre, az előző Orbán-kormány egykori minisztere jelentette fel, akiről olyan iratok kerültek nyilvánosságra, amelyek Boros Imrének az előző rendszer titkosszolgálatához fűződő kapcsolatát támasztották alá.