Távozik posztjáról Pécs főjegyzője

Vágólapra másolva!
Tizenhárom év után távozik posztjáról Pécs főjegyzője, Papp Judit. Az MTI hírét az érintett megerősítette a Magyar Rádiónak, de az okokról sem ő, sem a polgármesteri hivatal nem nyilatkozott. A számvevőszék tavaly szabálytalanságokat tárt fel a város gazdálkodásában.
Vágólapra másolva!

Távozik posztjáról Papp Judit, Pécs főjegyzője - értesült az MTI. Egyelőre nem tudni, hogy tizenhárom év után miért válik meg a hivatalától Papp Judit, aki a távozás hírét megerősítette ugyan a Magyar Rádiónak, de az okokról nem beszélt. A polgármesteri hivatal és a főjegyző is hétfőre ígért tájékoztatást az ügyben.

Az Állami Számvevőszék több szabálytalanságot állapított meg a város gazdálkodásával kapcsolatos tavalyi jelentésében. Így például azt, hogy a közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének a főjegyző nem az előírás szerint tett eleget, valamint az önkormányzat által nyújtott, céljellegű működési és felhalmozási támogatások mintegy egyharmadát nem tette közzé.

A vizsgálat hiányosságokat tapasztalt a közpénzekkel, a közvagyonnal való eredményes gazdálkodást biztosító, belső kontrollok kialakításánál és működtetésénél is. A jelentés szerint a vagyongazdálkodásban többször nem biztosították az önkormányzati gazdálkodás törvényességét, szabályszerűségét, mert nem tartották be a forgalomképtelen törzsvagyon és a forgalomképes vagyontárgyak elidegenítésére vonatkozó korlátokat.

A számvevőszék azt javasolta a polgármesternek tavaly decemberben, hogy a hiányosságok miatt kezdeményezze a főjegyző felelősségre vonását.