Hazajönnek az Egyiptomban nyaraló magyarok

Vágólapra másolva!
Szombaton késő este érkezik haza az eddig Egyiptomban nyaraló magyar turisták első csoportja. A hétvégén várhatóan az összes turista hazaérkezik az arab országból.
Vágólapra másolva!

Közvetlen charterjárattal hozzák haza a Vörös-tenger mellől az eddig ott nyaraló magyarokat. A turisták első, százötven fős csoportja szombaton késő este érkezik Magyarországra, vasárnap pedig két géppel összesen háromszáz utast szállítanak haza. Így az összes magyar turista hazajön Egyiptomból a hétvégén - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Molnár Judit, az Utazási Irodák Szövetségének szóvivője.

A magyar utasok egyébként nem voltak veszélyben, mert a Vörös-tenger melletti üdülőhelyek az ország más részein jellemző zavargások ellenére csendesek, nyugodtak maradtak. Panaszt senkitől sem kaptak az utazási irodák. Más európai országok turistái is változatlanul nagy számban pihennek a tengerparton - tette hozzá Molnár Judit.

Az egyiptomi belpolitikai helyzet, a tüntetések és összecsapások miatt a magyar Külügyminisztérium január 31-én az egész országot átsorolta az I-es, azaz az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába. A hazai utazásszervezők ezután felfüggesztették a charterjáratokat Egyiptomba.