Három fővárosi szórakozóhelyet zárattak be

Vágólapra másolva!
Összesen 690 szórakozóhelyet ellenőrzött a rendőrség több más hatósággal együtt januárban a West-Balkánban történt tragédia után, két fővárosi hely működési engedélyét 90 napra visszavonták. Egy harmadik helyet, az V. kerületi LivingRoomot a kerület jegyzője záratott be.
Vágólapra másolva!

Összesen 690 szórakozóhelyet ellenőrzött a rendőrség több más hatósággal közösen tartott országos akciója során január második felében, a West-Balkánban történt tragédiát követően - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája szombaton. A tűzoltóság javaslatára két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét 90 napra visszavonták. Az [origo] megkereste az ORFK szóvivői irodáját, hogy mely helyekről van szó, de egyelőre nem kapott választ. A tűzoltóság több helyen kifogásolta még, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltókészülékeket is a szórakozóhelyeken.

A belvárosi önkormányzat sajtóreferensének közlése szerint az V. kerület jegyzője péntekről szombatra virradó rendőrségi akció alapján elrendelte, hogy a felmerült problémák elhárításáig, de legfeljebb 90 napra bezáratja a Kossuth Lajos utcai LivingRoomot. A szórakozóhelyen a nyilvántartásba vételben rögzített létszámnál sokkal többen voltak.

Az akció során a rendőrség 8646 embert ellenőrzött, közülük 1173-an 18 év alattiak, 21-en pedig 14 év alattiak voltak. A rendőrök 44 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, öt esetben visszaélés kábítószerrel, három esetben ittas járművezetés, egy esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West-Balkán szórakozóhelyen három fiatal lány halt meg a diszkóból kiáramló tömegben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn nyolc ember ellen tett vádemelési javaslatot, erről itt olvashat bővebben. A diszkótragédiával kapcsolatos összes cikkünket itt olvashatja.

Forrás: MTI/Lakatos Péter