Egyre több influenzás kerül az intenzív osztályra

Vágólapra másolva!
Az influenzajárványnak idén eddig tizenkét halálos áldozata van Magyarországon. Az elmúlt héten hatvanöt új beteg került intenzív osztályra az influenza miatt, ez másfélszer annyi, mint az azt megelőző héten, míg a gépi lélegeztetést igénylő betegek száma csaknem a kétszeresére nőtt - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Országos Epidemiológiai Központ főorvosa.
Vágólapra másolva!

Csohán Ágnes tájékoztatása szerint eddig tizenkét olyan halálesetről értesült mostanáig az Állami Nép-egészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, amely influenzás megbetegedéssel hozható összefüggésbe. A tizenkét ember közül nyolc - egy vagy több krónikus betegség miatt - az influenza szempontjából a fokozottan veszélyeztettek csoportjába tartozott, így jogosultak lettek volna a térítésmentes védőoltásra, de nem voltak beoltva.

Az adatok szerint a múlt héten 57 ezren fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal. A betegek közül a múlt héten 311 embert utaltak be kórházba, vagyis a korábbi adatokhoz viszonyítva a kórházi felvételek száma is a másfélszeresére emelkedett. A kórházba beutalt betegek csaknem negyede gyermek.

Az ÁNTSZ adatai szerint az országban több mint hatvan egészségügyi intézményben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenza miatt. Hétfőn Békés és Heves megye kivételével már minden megyében volt olyan kórház, ahol részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt.