Két lakástűzben ketten haltak meg éjszaka

Vágólapra másolva!
Makón és a főváros VIII. kerületében is lakástűz pusztított csütörtökre virradóra, mindkét helyen egy-egy ember vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Holtan találtak egy embert a tűzoltók egy józsefvárosi lakásban, amelyben tűz ütött ki csütörtökre virradóra - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság sajtóügyeletese. A VIII. kerületben, a Rákóczi úton egy első emeleti lakás egyik helyisége gyulladt ki. A lángokat a kiérkező tűzoltók megfékezték, a tűz keletkezési okát egyelőre vizsgálják.

Lakástűzben vesztette életét egy 57 éves makói nő is a csütörtökre virradó éjszaka. A Petőfi-park egyik nyolclakásos társasházából éjjel fél kettő után riasztották a tűzoltóságot, hogy a földszintről sűrű füst gomolyog ki - közölte Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem sajtóreferense.

A helyszínre érkező tűzoltók az egyik földszinti lakásban egy ágyban összeégett női holttestet találtak. A szakértői vizsgálat az idegenkezűséget kizárta, a halált füstmérgezés és égési sérülések okozták a rendőrség közlése szerint. A tűz az elsődleges vizsgálatok szerint egy ágy mellett elhelyezett gyertyától keletkezhetett.