Magyar Nemzet: Figyeltették a Tesco érdekvédőit

Vágólapra másolva!
Megfigyeltették, és környezettanulmányt készíttettek a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) vezetőiről és tagságáról - írja egy feljelentésre hivatkozva a Magyar Nemzet keddi száma. A Tesco cáfolta a megfigyelést.
Vágólapra másolva!

Magántitok megsértése és személyes adattal való visszaélés miatt nyomoz a Budapesti Nyomozó Főügyészség a Tesco szakszervezetének ügyében - írja a Magyar Nemzet. A lap egy, a birtokába jutott feljelentésre hivatkozva azt írja, megbízásra egy rendőrként azonosított férfi gyűjtött kifejezetten személyes adatokat a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) egyes vezetőiről.

Az elkövető - akiről nem tudni, aktív-e - az információkat átadta egy harmadik, azok birtoklására nem jogosult személynek - erősítette meg a lap információját Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Arról, hogy ki adta a megbízást, és hogy ki volt a harmadik személy, akinek átadták a személyes adatokat, Skoda Gabriella nem nyilatkozott.

Iglódi-Csató Judit, a Tesco szóvivője teljesen megalapozatlannak nevezte a megfigyelés vádját. A Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a KDFSZ újabb és újabb eljárásokat kezdeményez a Tesco ellen, azonban ezeknek semmilyen valóságalapjuk nincs.