Vesztegetésért jogerős börtönbüntetést kapott a dögei polgármester

Vágólapra másolva!
Jogerősen három év tíz hónap börtönbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla a vesztegetéssel vádolt, volt dögei polgármester ügyében. A férfi 2006-ban 20 millió forintot kért egy vállalkozótól egy helyi beruházás elnyeréséért.
Vágólapra másolva!

Jogerősen három év tíz hónapos börtönbüntetésre és nyolcmillió forintos vagyonelkobzásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla kedden a vesztegetéssel vádolt, volt dögei polgármestert kedden. Vincze Ferenc Tibor ügyében az ítélőtábla a börtönbüntetésre vonatkozóan jóváhagyta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság döntését, míg az első fokon eljáró testület által kiszabott egymillió forintos pénzbüntetést nyolcmillió forintos vagyonelkobzásra változtatta.

Az ügy még 2007-ben pattant ki, amikor a Hír TV nyilvánosságra hozott egy 2006-ban készült hangfelvételt, amelyen a polgármester arról beszélget egy építési vállalkozóval, hogy a testület - 20 millió forintért - segíteni fog egy helyi beruházáshoz szükséges pályázati pénz lehívásában. Utalás hangzott el arra vonatkozóan is, hogy a vállalkozó már kifizetett nyolcmillió forint kenőpénzt.

Az ügyben nyomozás indult, amely ügyészségi vádemeléssel végződött. A dögei önkormányzat 2004-ben 225 millió forintot nyert pályázaton uszodaépítésre és iskolafelújításra. A vádirat szerint a polgármester húszmilliót kért egy építési vállalkozótól cserébe azért, hogy a képviselő-testület hat tagja segít lehívni az uniós pénzt. Vincze a vád szerint nyolcmilliót kapott a vállalkozótól. A nyomozó ügyész a polgármester elleni vádat a Hír TV birtokába jutott, 2006-os hangfelvétellel, tanúvallomásokkal, okiratokkal támasztotta alá.