Előzetesben marad Hagyó Miklós

Vágólapra másolva!
A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) május 17-ig  meghosszabbította Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását. A bíróság szerint a szabadlábon lévő Hagyó Miklós megnehezítené a bizonyítási eljárás eredményességét.
Vágólapra másolva!

Csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy Hagyó Miklós jelen legyen az ellene folyó eljárásban a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerint, ezért a bíróság május 17-ig meghosszabbította a volt szocialista főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását. Hagyó Miklóst a többi között bűnszervezetben elkövetett, nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és zsarolással gyanúsítják.

A bíróság közleménye szerint továbbra is tartani lehet attól, hogy Hagyó Miklós szabadlábra helyezése esetén, a még ki nem hallgatott személyekkel együttműködve, összejátszva vagy más egyéb módon meghiúsítaná, vagy megnehezítené a bizonyítási eljárás eredményességét.

Hagyó Miklós a gyanú szerint főpolgármester-helyettesként utasításokat adott a BKV egyes vezetőinek arra, hogy a közlekedési cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek. A politikust augusztus végén zsarolással is meggyanúsították: a hatóságok szerint 2008-ban arra utasította a BKV vezérigazgatóját, hogy adjon át neki évente 15 millió forintot. A politikust mentelmi jogának lejárta után, tavaly május 14-én gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, május 26-án pedig előzetes letartóztatásba helyezték.

Kedden ismeretlenek közzétették az interneten azokat a dokumentumokat, amelyek Hagyó Miklós előzetes letartóztatásával kapcsolatban születtek. Az iratokkal a politikus védői azt akarják bizonyítani, hogy Hagyó fogva tartása nem indokolható, mert se szökni nem akar, sem a BKV-ügyben folyó nyomozást nem akarja befolyásolni. A dokumentumokat közlő honlap szerint a börtönben súlyosan lebetegedő Hagyó ügyében a bíróság nem adott érdemi válaszokat az ügyvédek kifogásaira.