Újabb hivatali autóról keringenek lézerblokkolós fotók

Vágólapra másolva!
A nyíregyházi polgármesteri hivatal egyik szolgálati autója is a sebességmérők megzavarására alkalmas lézerblokkolóval van felszerelve egy fotó szerint. Kovács Ferenc fideszes nyíregyházi polgármester annyit közölt, hogy az ő hivatali autóján nincs ilyen szerkezet, hivatalának tájékoztatása szerint ugyanakkor ő is szokta használni a fotón szereplő autót.
Vágólapra másolva!

"Nincsen lézerblokkoló Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester hivatali autóján. Más kommentárt nem kíván hozzáfűzni a képekhez" - mondta az [origo]-nak szerdán Parillák Gabriella, a nyíregyházi önkormányzat sajtószóvivője, miután az elmúlt napokban az interneten olyan fotók terjedtek el, amelyek szerint a fideszes országgyűlési képviselő, egyben nyíregyházi polgármester autóján két lézerblokkoló látható.

A többek között az Egyenlítő blogra felkerült fotókon egy Audi látható, illetve annak hátsó része, kinagyítva rajta két szerkezet a rendszámtábla felett. Az [origo] kérdésére, hogy a képen látható, adott rendszámú autót használja-e Kovács Ferenc, a sajtószóvivő azt közölte, hogy a nyíregyházi polgármesteri hivatal négy hivatali autója közül az egyiknek valóban ez a rendszáma. Ezt az autót használja a fideszes polgármester is - tette hozzá kérdésünkre.

Kovács és hivatala nem közölt semmilyen részletet a fotón szereplő autóba épített szerkezetről, de az ezeknek a termékeknek a forgalmazásával foglalkozó honlapokon található képek alapján ilyen felszerelésről van szó. Az [origo] autó rovata részletes összeállítást készített a sebességmérők megzavarására alkalmas, de a jelenlegi jogszabályok szerint törvényesen megvásárolható lézerblokkolókról. A nyíregyházi autóról készült fotókon olyan lézerblokkoló szerkezet látható, amelyet jelenleg is forgalmaznak.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere hétfőn ismerte el, hogy az autóján - szintén fotók alapján - felfedezett lézerblokkoló a tudtával került a kocsira. Lázár egy 15 millió forint körüli értékű S8-as Audit használt szolgálati autóként, amelyet havi 600 ezer forintért bérelnek számára. A múlt hét végén bejelentette, hogy leadja az autót, és ezentúl nem tart igényt szolgálati járműre.