Több mint ötszázszor figyelmeztették eddig a megállókban dohányzókat

dohányzási tilalom; bkv megálló, dohányzás, cigi, cigaretta, büntetés
Vágólapra másolva!
A BKV elkezdte kihelyezni a dohányzás betiltását hirdető táblákat és matricákat a megállókba. A cég szerint több mint ötszáz alkalommal figyelmeztették eddig a dohányzókat.
Vágólapra másolva!

Több mint félezer alkalommal figyelmeztették a fővárosi közterület-felügyelők február 4. óta az utasokat a dohányzási tilalom betartására a BKV megállóiban.

A cég csütörtöki tájékoztatása szerint eddig nem büntettek meg senkit, és nem is indult szabálysértési eljárás. Közölték, a felügyelők kedvező benyomásokról számoltak be, a szabálysértők minden esetben együttműködőek voltak, és a felszólításnak eleget tettek. Jelezték azt is, hogy a tapasztalatok szerint a megállókban várakozók már egymás figyelmét is felhívják az új szabályozásra.

A türelmi idő, a dohányzási tilalom február 4-ei bevezetésétől 30 napig tart; ez idő alatt a figyelemfelhívásra, a tájékoztatásra koncentrálnak. A BKV azt közölte, hogy már megkezdték a tiltásra figyelmeztető táblák és matricák kihelyezését.

A Fővárosi Közgyűlés december 15-én egyhangúlag fogadta el Tarlós István főpolgármester javaslatát, hogy ne lehessen rágyújtani az autóbuszok, a villamosok, a trolibuszok, a fogaskerekű, a sikló, a libegő és a HÉV megállóiban. Korábban a játszótereken, azok környezetében és az aluljárókban tiltották meg a fővárosi képviselők a dohányzást. A szabálysértőket akár 30 ezer forintra is büntethetik.

A szabály értelmében tilos dohányozni a megállók korláttal elválasztott részein, az érintett járdaszigeteken, illetve a megállót jelző táblától meghatározott területen.

Az [origo] riportja a dohányzási tilalom fogadtatásáról