Részben megalapozottnak tartja a pécsi vádakat egy egyházi vezető

Vágólapra másolva!
Püspöki körlevelet intézett Veres András apostoli kormányzó a pécsi egyházmegye híveihez. Ebben arról is írt, be kell látni, hogy nem minden vád volt alaptalan, amely az egyházmegyét érte.
Vágólapra másolva!

Minden baranyai templomban felolvasták vasárnap Veres András apostoli kormányzó körlevelét, amelyet a pécsi egyházmegye híveihez írt. (Ennek teljes szövege itt olvasható.)

A körlevélben beszámolt arról, hogy az egyházmegye az utóbbi időben a sajtó érdeklődésének a középpontjába került. Megfogalmazása szerint úgy tűnik, hogy ez az érdeklődés nem volt minden célzatosság nélküli, de kétségtelen, hogy erre az egyházmegyében történ események is okot adtak. Megállapítása szerint a híradás egy része ugyan nem volt tárgyilagos, és az ártatlanság vélelme sem mindig érvényesült.

A Mayer Mihály lemondása után az egyházmegyét ideiglenesen vezető szombathelyi püspök ugyanakkor elismerte, hogy a sajtóban is tárgyalt esetek nem mindegyikében volt alaptalan a vád, de erről részletekbe nem bocsátkozott. Csak annyit tett hozzá, hogy ennek kiderítése vagy megítélése nem az ő feladatuk.

A püspök tájékoztatást adott arról is, hogy az egyházmegye anyagi helyzete megrendült, ezért költségcsökkentő intézkedéseket tett.