Kihallgatták Göncz Kinga volt külügyminisztert a moszkvai ingatlanügyben

Vágólapra másolva!
Tanúként hallgatta ki Göncz Kingát a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán délelőtt a moszkvai kereskedelmi képviselet eladásának ügyében. Az ügyészség szerint az épület eladásával gyanúsítottak hétmilliárd forintos vagyon hátrányt okoztak az államnak.
Vágólapra másolva!

Délben befejeződött Göncz Kinga meghallgatása a Központi Nyomozó Főügyészségen - írja a Hirado.hu. A volt külügyminiszter és ügyvédje, Bárándy Péter nem nyilatkozott az újságíróknak - mondta a Híradó helyszínen tartózkodó tudósítója. A Központi Nyomozó Főügyészség korábban megerősítette a Független Hírügynökség információját, hogy tanúként hallgatják ki Göncz Kinga volt külügyminisztert szerdán. Az ügyészség szóvivője bővebb felvilágosítást nem adott az ügyről.

Az [origo] cikksorozatban foglalkozik a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség épületének zavaros eladásával. Az ügyet a magyar ügyészség is vizsgálja, a közelmúltban több korábbi állami vezetőt is meggyanúsítottak. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint csaknem hétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak az államnak a moszkvai kereskedelmi központ eladásával az ügyben februárban őrizetbe vett gyanúsítottak. Az ügy hátteréről szóló összefoglaló cikkünket itt olvashatja.