Nyomoz a rendőrség a kirúgott vízügyi dolgozó lakásán talált iratok miatt

Vágólapra másolva!
Hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség a vízügyi főfelügyelőségtől eltűnt iratok miatt. Az egyik vízügyi dolgozó lakásán megtalált dokumentumok részben azzal foglalkoztak, hogy a kolontári vörösiszap-katasztrófa után mennyire sikerült megtisztítani a Duna és a Marcal vizét.
Vágólapra másolva!

A rendőrség hivatali visszaélés miatt nyomoz az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől (OKTVF) eltűnt, a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos iratok ügyében. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az ügy gyanúsítottja a főfelügyelőségtől csütörtökön elbocsátott és pénteken a rendőrség által kihallgatott volt OKTVF-dolgozó.

Az elbocsátott dolgozót a lakásáról vezette el pénteken a rendőrség. Az előállított férfi a főfelügyelőség hulladékgazdálkodással foglalkozó osztályán dolgozott. A Hvg.hu szerint a lakásán tartott házkutatáskor az iszapkatasztrófa hatásának mérési eredményeit tartalmazó munkahelyi iratokat talált a rendőrség. A dokumentumok egy része azzal foglalkozott, hogy mennyire sikerült megtisztítani a Duna és a Marcal vizét az iszapömlés okozta károktól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán közölte, hogy a gazdaságvédelmi nyomozók hivatali visszaélés miatt vizsgálódnak. Az ügynek egy gyanúsítottja van, akit nem vettek őrizetbe, szabadlábon védekezhet. Az ügyben a gyanúsított lakásában és a "bűncselekmény helyszínén" is tartottak házkutatást, és iratokat foglaltak le.