Védelmi pénzről is vallott egy tanú a Cozma-perben

Vágólapra másolva!
Még a Cozma-gyilkosság előtt védelmet ajánlott egy, az ügyben csoportos garázdasággal vádolt testvérpár a szórakozóhelynek, ahol a bűncselekmény történt - mondta vallomásában a bár üzemeltetője. A férfi azt is mondta, hogy a testvérpár társasága már érkezésekor inzultált vendégeket, és több mint ötvenezer forintos számlát hagyott kifizetetlenül.
Vágólapra másolva!

A veszprémi Patrióta bár üzemeltetője, Kelemen Ádám azt vallotta nyomozati vallomásában, hogy a helybéli B. testvérek még korábban, a Cozma-gyilkosság előtt védelmet ajánlottak nekik, de ő és a társa kamerák felszerelése mellett döntött, mert "az olcsóbb" - ismertette a Veszprém Megyei Bíróság tanácsvezetője a Cozma-ügy szerdai tárgyalásán.

A bár üzemeltetője a tárgyaláson azt mondta, hogy a gyilkosság éjszakáján, 2009. február 8-án a bárba B. Csaba és B. Tamás vezetésével érkeztek "libasorban" a kigyúrt férfiak, és a tetőtéri bárt foglalták el. A B. testvérek a Cozma-üggyel kapcsolatban csoportosan elkövetett garázdaság miatt folyó perben nyolcad- és kilencedrendű vádlottak, az emberölés bűntettében pedig tanúként szerepelnek.

Kelemen Ádám azt vallotta, csak utólag értesült arról, hogy a bárba beözönlő társaság már a bejáratnál kötekedett a vendégekkel, hangoskodott, a bár egyik női alkalmazottját megsértették, két nőt inzultáltak. Az üzemeltető azt mondta, hogy az emeleti bárban volt, emiatt sem a diszkóbeli, sem az utcai verekedést nem látta. Tanúvallomása szerint, amikor leért a kijárathoz, a biztonsági emberük azt mondta neki, hogy "ezt már nem hiszem el".

Az utcán csak azt látta, hogy Marian Cozma mozdulatlanul fekszik a földön, és sporttársa, Zsarko Sesum térdel mellette. Sesumot felsegítette, és a falhoz vezette, mert bedagadt a szeme, és nem látott - vallotta a tanú. Hozzátette, hogy eközben látott a helyszínről elfutó embereket. Hallotta, hogy valaki azt kiáltozta: "lelőtték, lelőtték", és látta Marian Cozma szívtájéki vérző sebét.

A Patrióta üzemeltetője szerint a társaság több mint ötvenezer forintos kifizetetlen számlát hagyott hátra, a bárban pedig több mint kétmillió forintos kár keletkezett. Kelemen Ádám azt mondta, hogy a történtek után még kinyitották a bárt és a diszkót, de vendégek nem mentek, csak újságírók keresték őket, így két hónap múltával bezártak. A továbbiakban a bíróság olyan tanúk nyomozati vallomását ismertette, akiket a tárgyalásra nem idézett meg, és csütörtökön is ilyen vallomásokat ismertet a bíró.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

A Cozma-gyilkossággal kapcsolatos cikkeinket ide kattintva olvashatják.