Harmadáron vehetett luxuslakást a HM-es vesztegetési ügy egyik gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter engedélyével vásárolhatott meg 22 millió forintért egy szolgálati lakást Fapál László volt közigazgatási államtitkár, pedig a lakást 2005-ben 65 milliórért vette meg a tárca - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet. Az elszámoltatási kormánybiztos feljelentést tesz az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet birtokába került egy levél, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter írt Budai Gyula elszámoltatási biztosnak. A levélből kiderül, hogy Fapál László, a HM volt közigazgatási államtitkára 2006. július 4-én annak ellenére vásárolhatta meg 22 millió forintért az általa bérelt 146 négyzetméteres, négy és fél szobás zuglói lakást, hogy azt a minisztérium 2005-ben még 65 millió forintért vette meg - írja a Magyar Nemzet.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a lapnak azt mondta, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a "lakásmutyi" miatt. Szerinte így már érthető, miért védi a vesztegetési ügyben Fapál László Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert. (A vesztegetési ügy hátteréről itt olvashat bővebben.)