Korszerűsítik a százhalombattai szennyvíztisztító telepet

Vágólapra másolva!
Több mint 900 millió forintból modernizálják a százhalombattai szennyvíztisztító telepet, a költségek 77 százalékát uniós forrásból fedezik - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Tomek Noémi, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, hogy a város nettó 648,5 millió forintot nyert uniós pályázaton az összesen több mint 903 millió forintba kerülő beruházáshoz; a különbözetet az önkormányzat finanszírozza.

A Dunafüred városrészben lévő, a mai formáját a nyolcvanas években elnyerő szennyvíztisztító telepet az EU-normáknak megfelelően újítják fel, majd azt a telekkel együtt a tulajdonos önkormányzat a SZÁKOM Kft-nek üzemeltetésre bérbe adja.

Az új technológiára való átállás eredményeként a jelenlegi szennyvízfogadó helyére parkoló épül, míg a zsugorodó védősáv egy részét parcellázni fogják.

A szóvivő elmondta, hogy a szennyvíz korszerű kezelésére alkalmas telepről kikerülő iszapot tisztítás után mezőgazdasági célokra, illetve komposztálásra is használhatják majd. A telep átépítése folyamatos működés mellett valósul meg.