Magyar Nemzet: Kenőpénzről kérdezi Juhászt a parlamenti albizottság

Vágólapra másolva!
Két ügyben is feljelentést tesz az elszámoltatási kormánybiztos a honvédelmi tárcát érintő vesztegetési ügyben. Juhász Ferenc volt minisztert pénteken hallgatja meg a parlament albizottsága arról, valóban részesült-e kenőpénzekből. Az ülésre meghívást kapott az ügy kulcsfigurája is.
Vágólapra másolva!

Újabb megbízási szerződések kerültek elő a Honvédelmi Minisztériumnál, amelyek azt bizonyítják, hogy Juhász Ferenc egykori államtitkára csaknem egymillió forintos havi fizetést kapott olyan jogi tanácsadásért, amely mögött nem tudtak teljesítést igazolni - mondta az elszámoltatási kormánybiztos a Magyar Nemzetnek.

Budai Gyula elmondta, hogy a dokumentumokból az derül ki, hogy Fapál László volt közigazgatási államtitkár további 450 ezer forintot kapott a HM kezelésében álló HM Zrínyi Kft-től. Budai Gyula hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tesz feljelentést az ügyben. Az elszámoltatási kormánybiztos csütörtökön közölte, hogy Fapál László luxuslakás-vásárlásával kapcsolatban is feljelentést tesz.

Ahogy arról korábban az [origo] is beszámolt, a Hír Tv Célpont című műsora szerint Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter is elfogadhatott vesztegetési pénzeket minisztersége idején. Ebben az ügyben a parlament albizottsága pénteken meghallgatja Juhász Ferencet. A bizottsági ülésre meghívást kapott az ügy kulcsfigurája, O. János dandártábornok is, aki korábban terhelő vallomást tett a volt honvédelmi miniszterre. (A HM-es vesztegetési ügyről itt olvashat részletesen.)