A líbiaiak engedélyére vár a magyarokat hazaszállító repülőgép

Vágólapra másolva!
Akkor lehet elindítani a Líbiában rekedt magyarokért a repülőgépet, ha berepülési engedélyt kap a líbiai hatóságoktól - közölte a külügyi szóvivő pénteken. Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy Magyarország repülőgépet küld a Líbiában tartózkodó mintegy 50-60 magyar állampolgárért.
Vágólapra másolva!

Az a repülőgép, amely a Líbiában rekedt magyarokat hozná haza, a líbiai hatóságok berepülési engedélyére vár, enélkül nem indulhat el - közölte Pataki Eszter külügyminisztériumi szóvivő pénteken.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön azt mondta, hogy tudomása szerint mintegy 50-60 magyar állampolgár tartózkodik Líbiában, értük Magyarország repülőgépet küld. Akkor elmondta azt is, hogy eddig egyiküknek sem esett bántódása.

Az uniós védelmi miniszterek pénteki gödöllői informális ülésén az MTI kérdésére Hende Csaba honvédelmi miniszter nem tudott újabb információkkal szolgálni a Pintér Sándor által említett repülőgépről.

Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az eseményen azt mondta: az EU jelenleg az uniós állampolgárok Líbiából való kimenekítésére összpontosít. Mint kiemelte, jelenleg még kétezer uniós állampolgár van Líbiában, de közülük többen kettős állampolgárok, akik nem akarják elhagyni az észak-afrikai országot.