Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium volt államtitkárának zuglói lakásvásárlása miatt.
Vágólapra másolva!

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség a Honvédelmi Minisztérium volt államtitkárának zuglói lakásvásárlása ügyében - közölte a főügyészség szóvivője, Fazekas Géza.

A Hír TV múlt szerdán közölte, hogy a piaci ár töredékéért vásárolhatta meg 150 négyzetméteres szolgálati lakását Zugló zöldövezetében Fapál László.

Az ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tett feljelentést a múlt héten az ügyészségnél. Álláspontja szerint ugyanis alaposan feltételezhető, hogy a magyar államot több mint 40 millió forint kár érte az ingatlanszerzéssel összefüggésben.

Budai Gyula szerint az ügyben Juhász Ferenc akkori honvédelmi miniszter is "tevőlegesen részt vett" azzal, hogy "olyan jellegű felmentést adott Fapál tekintetében", amely álláspontja szerint nem lett volna megadható.