Nem nyomoznak tovább a kecskeméti kórházban elvérzett kismama ügyében

Vágólapra másolva!
A szakértők szerint az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem lehetett megmenteni annak a kismamának az életét, aki a kecskeméti kórházban elvérzett a szülés után novemberben. Ezért a rendőrség már nem nyomoz az ügyben.  
Vágólapra másolva!

Megszüntette a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság annak a kismamának az ügyében, aki szülés után elvérzett a kecskeméti kórházban. A szakértői vélemény szerint ugyanis senki nem hibázott - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szakértők szerint az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem lehetett megmenteni annak az asszonynak az életét, aki tavaly november 1-jén adott életet harmadik gyermekének. A 27 éves kecskeméti asszonynál a szülés után olyan vérzés alakult ki, amit nem tudtak csillapítani az orvosok.

A szakértői vélemény szerint az asszony halálát úgynevezett DIC-szindróma okozta. Ez azt jelenti, hogy a szervezetében felborult a trombózis csökkentésére hivatott vérrögfeloldás, illetve véralvadás egyensúlyrendszere. A kismama vére végül képtelen lett az alvadásra és így nem csak sérült, hanem sértetlen szervein keresztül is folyamatos vérzés indult meg, majd emiatt összeomlott a keringése.