Tasnádi rosszullétre hivatkozva otthagyta perének tárgyalását

Vágólapra másolva!
Nem érezte jól magát Tasnádi Péter, aki ezért elment az ellene folyó per szerdai tárgyalásáról. A másodfokon folytatódó eljárásban emberölés előkészületével, és számos más bűncselekménnyel is vádolják.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az emberölés előkészületének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt Tasnádi Péter és 12 társának büntetőpere a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblán szerdán. Tasnádi Péter a másodfokú per első tárgyalási napján nem kívánt szólni saját védelme érdekében, mert - mint mondta - nem érzi jól magát. Ezért ezt követően el is hagyta a tárgyalótermet.

A Fővárosi Bíróság a vállalkozót 2009. május 12-én - első fokon - hat év börtönbüntetésre és 6 millió 300 ezer forintos vagyonelkobzásra ítélte, valamint hat évre eltiltotta a közügyektől, miután bűnösnek mondta ki visszaesőként elkövetett, kétrendbeli emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, kétrendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettében.

A nem jogerős ítélet szerint a vállalkozó ezek mellett felbujtóként elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, közveszéllyel fenyegetés, rongálás, sikkasztás, csalás, magánokirat-hamisítás, garázdaság, közveszély okozás, zsarolás, súlyos testi sértés kísérlete és lopás elkövetésében is bűnös. A bűncselekmények nagy részét Tasnádi Péter felbujtóként követte el.

Az elsőfokú bíróság a vádlottak közül összesen kettőt mentett fel teljesen, köztük Tasnádi Tamást, a vállalkozó fiát. Az akkori döntés ellen az ügyész és a vádlottak védői is fellebbeztek, ez az eljárás kezdődött el szerdán. A következő tárgyalás pénteken lesz a Fővárosi Ítélőtáblán.