Újabb feljelentés egy HM-cégnél történtek miatt

Vágólapra másolva!
Húsz különböző bűncselekményre bukkantak a honvédelmi tárca médiacégének átvilágításakor, ezért újabb feljelentést kellett tenni - számolt be róla Hende Csaba miniszter.
Vágólapra másolva!

Hende Csaba honvédelmi miniszter újabb feljelentést írt alá pénteken a tárca egyik háttérintézményénél történt bűncselekmények miatt - közölte maga a miniszter egy székesfehérvári fórumon.

Hende Csaba azt mondta, a feljelentés a tárca médiacégét érinti, ahol húsz különböző bűncselekményre bukkantak az átvilágítást végző szakemberek. A bűncselekményeket folytatólagosan, vélhetően bűnszervezetben követték el, és mintegy 250 millió forint kárt okoztak - jelentette ki a tárcavezető, hozzátéve: a "sornak, sajnos, még nincs vége".

A tárca médiamegjelenéséért illetve a könyv- és lapkiadásáért felelős cége a HM Zrínyi Nonprofit Kft. Hende szerint a cég az előző évben még 900 millió forintból működött, az idén pedig 600 millió forintból több munkát végez majd el.

Hende Csaba korábban már jelezte, több tucat feljelentést tesz a Honvédelmi Minisztérium az elmúlt években elkövetett kétes ügyek miatt, melyek során milliárdos károk érhették az államot.

A Honvédelmi Minisztériumot érintő eddigi korrupciós ügyekről itt olvashatja az [origo] összefoglalóját.