A Fidesz etikai bizottsága is vizsgálja Zsiga Marcell költségtérítéseit

Vágólapra másolva!
Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke szerint Zsiga Marcell nagyot hibázott, amikor duplán vette fel a költségtérítést, és azt az utolsó fillérig vissza kell fizetnie.
Vágólapra másolva!

Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő ügyét a Fidesz országos vezetése hamarosan megvizsgálja - mondta Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke az RTL Klub Híradójának. Hozzátette, hogy összehívják az etikai bizottságot, és meghallgatják Zsiga Marcellt is azért, hogy tisztán lásson a képviselőcsoport. Krakkó szerint a képviselő - aki Miskolc alpolgármestere is -, nagyot hibázott, amikor duplán vette fel a költségtérítést, és azt az utolsó fillérig vissza kell fizetnie.

Zsiga Marcellről a Blikk írta meg pénteken, hogy hónapokig két helyről, az Országgyűléstől és a miskolci polgármesteri hivatalától is felvett költségtérítést, törvénytelenül.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény tiltja, hogy egy honatya egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon. A jogszabály szerint, ha valaki önkormányzati pozíciója után is kap költségtérítést, annak az összegét le kell vonni parlamenti pótlékából. Zsiga Marcell az Országgyűléstől havi 473 ezer forint választókerületi pótlékot és havi 115 ezer forint lakhatási támogatást kap. Ehhez képest a vagyonnyilatkozatában az is szerepel, hogy havi 111 ezer forint költségtérítést felvesz Miskolc alpolgármestereként.

A Blikk szerint a képviselő apja és a testvére is miskolci önkormányzati cégeknél kapott állást. Zsiga Marcell a BorsodOnline-nak nyilatkozva szombaton azt mondta, hogy édesapját és testvérét szakmai alapon választották a városi pozíciókra, nem pedig azért, mert ő gyakorolt volna nyomást valakire.