Népszabadság: Drasztikus takarékoskodási intézkedések a Kaposvári Egyetemen

Vágólapra másolva!
Óraadó tanárokat bocsátanak el, valamint korlátozzák a fűtés- és villanyszolgáltatást a Kaposvári Egyetemen, amelynek működése ellehetetlenülhet az elvonások miatt - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság szombati számában megjelent cikkben Szávai Ferenc, az egyetem rektora azt közli, hogy 380 millió forintot zárol a kormányzat az intézmény normatív támogatásából, pedig a hétmilliárd forintos költségvetés is csak szűkösen volt elég. A rektor hangsúlyozza, hogy "az ötszázalékos elvonás lehetetlen helyzetbe hozza az intézményt, ahol jelenleg háromezer hallgató tanul". Szávai Ferenc szerint veszélybe kerülnek azok a projektek, amelyekhez korábban már pályázati támogatást nyert el az egyetem.

Drasztikus takarékoskodási intézkedéseket vezettek be az egyetemen, óraadó tanárokat küldenek el, és korlátozzák a fűtés-, és villanyszolgáltatást. "A takarékossági intézkedésekkel nem spórolhatunk meg 380 millió forintot, így várhatóan néhány hónap múlva likviditási problémákkal kell szembesülnünk" - nyilatkozta a rektor a Népszabadságnak.