Nem Gyurcsányt, hanem a sajtót hibáztatja a fellökött ügyvéd

Vágólapra másolva!
Éppen egy videóinterjúban dicsérte Gyurcsány Ferencet egyik híve, Dániel Péter ügyvéd, amikor az évértékelőjéről távozó miniszterelnököt kísérő riporterek hulláma elsodorta. Dániel még egy jókora ütést is kapott a tarkójára az egyik fotóstól. Szerinte a történtekért Gyurcsány nem felelős, inkább a "gátlástalan sajtó".
Vágólapra másolva!

"Én azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc megint bebizonyította, hogy ő baloldalon az a karizmatikus és kellő képességekkel felruházott..." - mondta éppen a Mandiner Tv operatőrének Dániel Péter ügyvéd, amikor hátulról eltalálta egy fényképezőgép, majd elsodorták a Gyurcsány Ferencet kísérő operatőrök és riporterek. A Mandiner Tv felvétele - amely Gyurcsány 2011-es évértékelője után készült - a hullám miatt félbeszakadt.

Az interneten több helyen megosztott, a Youtube-on hétfőn délelőtt már 13 ezres nézettségnél tartó videóról az [origo] megkérdezte Dániel Pétert, aki azt mondta, jót nevetett az "inkább a vicces balesetre koncentráló" felvételen, mert szereti a humort. Szerinte az történt, hogy az évértékelő után "pár túlbuzgó ripoter átgázolt rajtam, és nagy lökést kaptam". Hozzátette, mivel ő jó kondiban lévő férfi, talpon tudott maradni, pedig másfél-két métert arrébb taszították a sajtósok, de a rendezvényen több hetvenéves idős nő is volt, ha őket találják el, komoly baleset történhetett volna. "Szerencse, hogy nem Kósáné [Kovács Magda, az MSZP politikusa] állt ott" - tette hozzá.

Dániel szerint Gyurcsánynak semmi köze a balesethez, mert ő kulturáltan távozott, csupán a sajtó "lihegte túl" a korábbi kormányfő vonulását, és felelőtlenül viselkedett. Ez a videó szerinte nem Gyurcsány Ferencről szól, inkább a "gátlástalan sajtó jelképe". Bár az interjú az incidens miatt félbeszakadt, utána felvették a riportot a Mandiner Tv-vel - tette hozzá.

Dániel Péter ügyvédként dolgozik, a hírekbe először akkor került be, amikor tavaly júliusban tiltakozásul rákente a VPOP épületében kifüggesztett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatára a reggeli kaszinótojását. Novemberben - miután megúszta az ellene emiatt indult eljárást - megismételte az akciót, akkor egy csokis minyont kent a nyilatkozatra.