A népességfogyásról vitáznak kedden a parlamentben

Vágólapra másolva!
Politikai vitanapot tartanak kedden a parlamentben a népességfogyás kérdéséről a Jobbik indítványára. Ezután várhatóan tárgyalnak a dohányzási tilalomról szóló törvényről, az áfatörvény módosításáról, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről.
Vágólapra másolva!

A magyar népességfogyás megállításának "sürgető szükségességéről" tartanak kedden vitanapot a parlamentben a jobbikos Z. Kárpát Dániel előterjesztésére.

A több mint ötórás időkerettel rendelkező napirendi pont után a képviselők a nem dohányzók védelméről szóló, a zárt légtérben történő füstölést jelentősen korlátozó javaslathoz benyújtott módosításokat tárgyalják majd.

Egy fideszes törvényjavaslat szerint júliustól tiltanák be a dohányzást az összes vendéglátóhelyen, így az éttermekben, kávézókban és kocsmákban egyaránt. A javaslathoz Kupcsok Lajos fideszes képviselő több olyan módosító indítványt is benyújtott, amely enyhítene a szigorú szabályokon (a többi érintett véleményét itt olvashatja).

Várhatóan részletes vita lesz a kis- és középvállalkozásokról szóló törvény és az általános forgalmi adóról szóló törvény módosításáról, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létesítéséről szóló törvényjavaslatról is. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a tervek szerint leendő rendőrtiszteket, katonatiszteket, és közigazgatási vezetőket képeznek majd. Az új iskola 2012-től működhet, egy egyetemi kar, egy egyetem és egy főiskola összevonásából jön létre.