Kedden sem főztek a tizennyolc, Pest megyei menzán

menza, iskolai étkezde, közétkeztetés
Vágólapra másolva!
Nem tudott megegyezni a Pest megyei önkormányzat és a régiót ellátó HunGast Kft., így 18 középiskolában múlt csütörtök óta nem kapnak ebédet az iskolások. Az önkormányzat szerint ez még napokig így maradhat.
Vágólapra másolva!

Még mindig nincs megegyezés a Pest megyei önkormányzat és a régióban közétkeztetési szolgáltatást nyújtó HunGast Kft. között, így 18 középiskolában a menza kedden sem nyitott ki - közölte a Pest megyei önkormányzat sajtófőnöke. Ambrus András elmondta, hogy a szolgáltatóval folyamatosan tárgyalnak, egyelőre eredménytelenül.

"A helyzet változatlan, az érintett iskolák ugyanúgy kénytelenek ellátni a gyerekeket, mint hétfőn, és lehet, hogy ez pár napig még így is marad" - fogalmazott a sajtófőnök. A menzastop több mint 2800 diákot érint.

A HunGast Kft. múlt csütörtökön állította le az ebédfőzést, miután március 2-áig, a határidő lejártáig nem jutott hozzá a megyei önkormányzattól a januári szolgáltatásért kiszámlázott 154 millió forinthoz. Kérfalusi Attila szerint mivel nem kaptak garanciát arra, hogy pár napon belül megérkezik a 154 millió forint, egyelőre zárva tartják az érintett konyhákat.

A cégvezető úgy gondolja, hogy cége "lojális", hiszen a készletek erejéig a bentlakásos intézményekben, illetve a szociális otthonokban továbbra is főznek, valamint a tartozás korábban felhalmozódott részének (460 millió forintnak) a kifizetését augusztus végéig közös megegyezéssel átütemezték.

Az MTI információi szerint három, Pest megyei középfokú intézményben (Ráckevén, Szentendrén és Monoron) nem tudtak hétfőn meleg ebédet biztosítani, így ezeken a helyeken többnyire a pedagógusok által készített szendvicset vagy otthonról hozott uzsonnacsomagot osztottak.