Vádat emeltek a korábbi terézvárosi polgármester ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek Verók István volt terézvárosi polgármester és korábbi önkormányzati képviselők ellen egy Andrássy úti ingatlan értékesítése miatt. Az ügyészség szerint a hűtlen kezeléssel vádolt kerületi vezetők legalább 127 millió forintos kárt okoztak az ingatlan eladásával az önkormányzatnak.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség kedden vádat emelt V. István és 13 társa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt - közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Ahogy arról januárban beszámoltunk, Verók István volt polgármester és társai ellen a rendőrség vádemelési javaslattal zárta le a terézvárosi ingatlanügyben indított nyomozást.

A vádirat lényege szerint a vádlottak - akik közt vannak a terézvárosi önkormányzat képviselőtestületének tagjai, valamint az önkormányzat jegyzője - 2004-ben megszegték "vagyonkezelői kötelezettségüket, és a rendeltetésszerű gazdálkodás szabályait", mikor egy cégnek eladtak egy Andrássy úti, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant. Az ügyészség szerint az ingatlan eladásával a vádlottak legalább 127 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A vádemeléssel az ügy a Fővárosi Bíróságon folytatódik. A vádlottak szabadlábon védekeznek.