Elvenné a lakástámogatást a lakástulajdonos képviselőktől Lázár János

Lázár János
Vágólapra másolva!
A budapesti, saját választókerületükben vagy megválasztásuk helyén ingatlannal rendelkező képviselők elveszítik a lakhatási támogatást, ha a parlament elfogadja Lázár János fideszes frakcióvezető erről szóló, szerdán benyújtott javaslatát. A javaslat indoklása szerint a cél egy igazságos és átlátható rendszer megteremtése.
Vágólapra másolva!

Elvenné a képviselői költségtérítés részét képező lakhatási támogatást Lázár János fideszes frakcióvezető azoktól a képviselőktől, akinek Budapesten, egyéni választókerületükben vagy megválasztásuk helyén lakóházuk vagy lakásuk van. Lázár szerdán nyújtott be erről egyéni képviselői indítványt a parlamentben.

A javaslat indoklása szerint az országgy űlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény "rendszerváltoztatást követő megalkotásának legfontosabb
céljai közt szerepelt a független, befolyásolhatatlan, kiszámítható életet biztosító, a képviselőség, mint hivatás gyakorlását lehet ővé tevő javadalmazási és illetményrendszer kialakítása. Az azóta eltelt több mint két évtizedben [...] a magyar társadalom részéről [...] igény mutatkozik a képviselők által felvett juttatások igazságossá és átláthatóvá tétele iránt".

Az indoklás szerint a javaslat célja olyan rendszer megteremtése, amely lehetővé teszi "a közpénzek igazságos, átlátható, transzparens" felhasználását, és kizárja "az elmúlt két évtizedben gyakran el őforduló visszaélések lehetőségét".

A javaslat szövegét itt olvashatja.