Tagadta bűnösségét a sukorói értékbecslő az ügyészségen

Vágólapra másolva!
Vallomásában tagadta bűnösségét és az eljárás ellen panaszt jelentett be a Sukoró-ügyben hűtlen kezzeléssel vádolt értékbecslő - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.
Vágólapra másolva!

Tagadta bűnösségét a Sukoró ügyben a hűtlen kezeléssel vádolt értékbecslő és az MNV értékesítési igazgatója csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészségen - közölte az ügyészség.

A gyanú szerint F. Zsolt a Sukoró-ügyben 2008. június 13-ai fordulónappal elkészített értékbecsléseit 2008. június 17-én e-mailen megküldte dr. Cs. Zsoltnak, az MNV Zrt. értékesítési igazgatójának, majd dr. Cs. Zsolt felszólítására átdolgozta az - egyébként valós értékhez közelítő - értékbecsléseit, amelynek következtében a sukorói ingatlanok értékmegállapítását 2 milliárd 140 millió forintról 1 milliárd 85 millió forintra csökkentette. F. Zsolt az ügyészség szerint ezáltal közreműködött abban, hogy az állam tulajdonában álló ingatlanok a valós értéküknél lényegesen alacsonyabb értéken kerüljenek - a csereszerződés sikeres lebonyolítása esetén - magántulajdonba. A főügyészség ugyancsak csütörtökön hallgatta ki az MNV volt értékesítés igazgatóját. Dr. Cs. Zsoltot bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletével gyanúsítják. Ő szintén tagadta a bűnösségét.

A sukorói ügynek összesen hat gyanúsítottja van - köztük Tátrai Miklós, a Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója, valamint a társaság volt értékesítési igazgatója - mindannyian szabadlábon védekezhetnek. A Velencei-tó partjára tervezett kaszinóprojekt lényege, hogy Joav Blum három Pest megyei - két albertirsai és egy pilisi -, összesen 787,4 millió forintot érő ingatlanát 2008 júliusában elcserélte a Velencei-tó partján fekvő, 1 milliárd 84 millió forint értékű, állami tulajdonú sukorói ingatlanra. A területen a befektető egy 275 milliárd forintos költséggel tervezett kaszinóvárost álmodott meg. A telekcsere után a befektető a 296 milliós különbözetet befizette az államnak, de az ügylet miatt a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el 2009 áprilisában, mert egy szakvélemény a korábbi szakértői véleményekhez képest jelentős értékkülönbözetet állapított meg.